Minden, amit tudnod kell az IPL szőrtelenítésről

A nők legnagyobb és állandó problémája, amivel folyamatosan foglalkozniuk kell: a SZŐRTELENÍTÉS!


Ezekről olvashatsz a cikkben (a címre kattintva oda ugorhatsz):
1. Mi az az IPL szőrtelenítés?
2. Miért hasznos az IPL szőrtelenítés? Mert:
3. Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés?
4. Kinek nem ajánlott a használata?
5. Hogyan kell használni az IPL szőrtelenítőt?

Meleg gyanta, hideg gyanta, borotva, epilátor, szőrtelenítő krémek, mind erre valók és még sorolhatnánk a különböző módokat, de egyik sem hoz tartós eredményt.

Maximum egy hónapig tart a hatásuk (de ez inkább kevesebb szokott lenni), aztán kezdődik elölről a tortúra. Alkaron, lábszáron, bikinivonalon, arcon, combon, háton, a test minden részletén felbukkanhatnak nem kívánatos szőrszálak. De létezik egyáltalán erre végleges megoldás? Sajnos nem… Viszont az IPL szőrtelenítő használatával legalább 5 évig nem lesz gondod a szőrtelenítéssel!

 

Mi az az IPL szőrtelenítés?

Az IPL tulajdonképpen az Intense Pulsed Light (Intenzíven Pulzáló Fény) rövidítése. Az intenzív fénypulzusok a szőrtüszők pigment-állományában nyelődnek el és hővé változnak, roncsoló hatást végezve a szőr gyökerén, megakadályozva ezzel, hogy a szőrtüszők újból szőrszálakat növesszenek.

A kezelés során a szőrtüszők folyamatos roncsolásnak vannak kitéve, ezáltal lassabban és vékonyabban nőnek vissza, egészen az 1-1,5 éves kezelés végéig, amikor is sikerül elérni a kívánt hatást. Sokkal hatékonyabb és tartósabb a hatása, mint a gyanta vagy az epilátor esetében.

Viszont teljesen végleges hatásról semmilyen eszköz esetén nem beszélhetünk!

A technológia mai állása szerint nincs olyan kezelés, ami véglegesítené a szőrnövekedés elhalását, viszont az IPL szőrtelenítő használatával 5-8 évig nem lesz gondod a szőrtelenítéssel.

Félévente egyszer érdemes egy fenntartó kezelést végezni, hogy a frissen regenerálódott szőrtüszőket azonnal kiiktassuk. Ezzel kitolható a hatása egészen életünk végéig, így mondhatjuk rá, hogy ez egyfajta végleges megoldást kínál nekünk. 

És ki ne tudna rászánni erre 6 havonta 30 percet?

 

Miért hasznos az IPL szőrtelenítés?

Íme a TOP 10 előny, amiért aki egyszer kipróbál egy (minőségi) IPL szőrtelenítőt, utána soha nem tudja letenni:
 1. Fájdalommentes
 2. Nem okoz károsodást a bőrben
 3. Otthon, akár TV-nézés közben is elvégezhető
 4. Időtakarékos, nem kell a kozmetikába rohangálni
 5. Tartós eredményt biztosít
 6. Nincs többé szőrbenövés, gyulladás és kipattogzás
 7. A bőrt selymessé varázsolja
 8. Egész testre alkalmazható
 9. Használata egyszerű és biztonságos
 10. Költséghatékony megoldás

Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés?

Az IPL technológia esetén egy sokkal összetettebb folyamatról beszélünk. Lényege a bőrszín és a szőrszálak színei közötti kontraszt kihasználása,vagyis ez a technológia úgy működik, hogy a szőrszálak sötét festékanyagában (pigmentben) szívódik fel és "roncsolja" a szőrtüszőt.

Éppen ezért nagy odafigyelés mellett javasolt a használata, figyelni kell a bőr és szőrszálak színére. Nagyon világos bőrszín esetén csak óvatosan, alacsony intenzitással javasolt a használata, mivel a világosabb színű bőrhöz általában világos szőr társul, ami kevesebb pigmentet tartalmaz, ezért túl magas erősség esetén nagyobb a sérülés veszélye. Valamint lehetnek olyan készülékek, melyek a bőrben is kárt okozhatnak, ezért a nagyon sötét bőrűeknél szintén figyelni kell az erősségre.

A test bármely részén használható, akár az arc, hát, bikinivonal és a fenék területét is lehet vele kezelni. Gyors és fájdalommentes a használata, a megfelelő idejű kezelés után pedig tartós hatást érhetünk el vele!

Ráadásul az IPL technológia nem csak nők számára elérhető!

 

Férfiak esetében ugyan ritkábban beszélünk szőrtelenítésről, de manapság már az urak többsége is szőrteleníti magát különböző területeken.

Ebben az esetben viszont fel kell mérni, hogy a kiválasztott készüléket ajánlják-e férfiaknak, és hány villanás szükséges. Általában a férfi nem esetén több villanásra van szükség a kívánt hatás eléréséhez.

 

Kinek nem ajánlott a használata?

Sok előnye van az IPL-es szőrtelenítésnek, ugyanakkor szembe kell néznünk a lehetséges veszélyeivel/hátrányaival is, mielőtt belevágunk egy ilyen kezelésbe.

Először is: Drága!

Bizony a kényelmet és az évekig tartó hatást meg kell fizetni, ami nem lesz egy olcsó mulatság. Kozmetikában pedig még zsebbenyúlósabb egy kezelés, mintha otthon is használható gépet vennél.

Azon kívül, hogy a kozmetikai gépek hatékonyabbak, és rövidebb idő alatt érik el a kívánt hatást, a végeredmény mindkét esetben ugyanaz lesz, csak az otthoni megoldással többszöri kezelés szükséges. Azonban így is olcsóbban megúszod, ha beszerzel egy otthon használható IPL szőrtelenítőt.

Kozmetika esetén 500.000 Ft körül mozognak az árak, egy saját CLOI Silkify szőrtelenítő viszont 46.990 Ft-ért is már kapható, és egyszeri befektetéssel évekre megoldottad a szőrproblémát, még ha tovább is tart a kezelés ideje. 

Másodszor: Nem végleges!

Sokszor használják az IPL szőrtelenítő esetében a „végleges” kifejezést, azonban ez nem így van!

Valóban sokkalta hosszabb ideig tart a hatása, mint az átlagos szőrtelenítési módszerek bármelyikének (gyanta, epilátor, borotva), viszont ez sem nyújt végleges megoldást! Csupán eltolja a szőrtüszők regenerálódását 5-8 évvel, amit folyamatos kezeléssel meg lehet ugyan hosszabbítani.

Mivel a bőr regenerálódásra képes, vagyis egy idő után új szőrtüszők alakulnak ki az elpusztítottak helyén, ezért sosem lesz végleges megoldása, azonban ha félévente egyszer végrehajtasz egy kezelést, akkor ez az időszak eltolódhat, és akár véglegesnek is mondhatjuk.

Harmadszor: Több hónapos kúra!

Igen, mint sok jó dolog esetében, itt is időbe telik, míg elkezdhetjük élvezni jótékony hatását. Kéthetente végezhető IPL szőrtelenítés, mivel a kezelés mindig a növekedésben lévő szőrtüszőkre hat.

Ezért 10-15 kezelésre lesz szükség ahhoz, hogy utána évekig élvezhesd a bársonyosan sima bőr tapintását és az ebből fakadó problémák nemlétét.

Viszont ehhez hónapokon át vezet az út!

Habár már az első alkalmak után látványos lesz a változás, szőrzeted 80%-ának elég hamar búcsút inthetsz, és a többi is sokkal gyengébben és világosabb színben nő vissza.

Negyedszer: Szőkéknek és vöröseknek nem ajánlott!

Már volt szó róla, hogy az IPL szőrtelenítés lényege a bőrszín és szőrszálak színeinek kontrasztján alapszik, éppen ezért ez a technológia kifejezetten a világos bőrszínű és sötét szőrű embereknél hatékony!

Ez pedig annyit jelent, hogy a világosabb szőrszálak elegendő pigment hiányában nem tudják elnyelni az IPL által kibocsátott fényt, így a szőke és vörös szőrszínű nők és férfiak esetében kevésbé lesz hatékony az IPL kezelés.

Ugyanakkor nem kell lemondanod róla akkor sem, ha ebbe a kategóriába tartozol! Amennyiben nem nagyon világosak a szőrszálaid, akkor alkalmazhatod ezt a módszert, annyi hogy több kezelésre lesz szükség.

Viszont, minden rosszban van valami jó: a világos kis pihéiddel valószínűleg nincs is akkora problémád! 😄

Végül, de nem utolsó sorban: Nyáron kevésbé hatékony!

Mivel a kezelések során bőröd érzékenyebb lesz a fényre, ezért az őszi-téli hónapokban érdemes elkezdeni a kezeléseket, hogy nyárra már sima bőrrel napozhass. Ha ugyanis nyáron állsz neki, akkor könnyebben leéghetsz, barnulás után kevésbé lesz hatékony, és több kezelésre lesz szükséges a teljes hatás eléréséhez. 

Ráadásul, ha már ősszel belevágsz, akkor a bikiniszezonban nem kell a szőrtelenítéssel foglalkoznod, nyugodtan élvezheted a gondtalan fürdőzéseket!

 

 

Hogyan kell használni az IPL szőrtelenítőt?

Ha eldöntötted, hogy az otthoni villanófényes szőrtelenítést választod, akkor már tisztában vagy vele, hogy bőrszíned és szőrszálaid színe alapján javasolt-e számodra a használata. Ha igen, akkor a gyors beszerzés előtt érdemes utánajárni, melyik készüléket érdemes megvásárolni, és itt ne csak az árazást tartsd szem előtt!

Nézd meg a villanásszámot is, hiszen ez jelzi számodra a gép használati idejét.

A tartós IPL szőrtelenítő kezelés hossza nagyban függ a gép villanási idejétől. A rövid villanási impulzussal rendelkező gépek csak átmeneti eredményt hoznak, vagyis csupán olyan hatást érsz el vele, mintha gyantáztál volna. Ráadásul ilyenkor a gép rövidebb idő alatt ad le nagyobb hőt, ami megnöveli az égési sérülés esélyét. A hosszabb impulzusú gépeknél lassabb a hőátadás, ami tartósabb hatást eredményez, és nem kell tartani az égési sérülésektől.

Az ideális villanásszám a tartós szőrtelenítés esetében 12-13 ezer villanás, férfiak esetében viszont többre van szükség. Ezt a számot sok termék esetében csak pótfejjel lehet elérni, ezért a vásárlás során érdemes erre is figyelni. CLOI Silkify termékünk eredeti feje viszont 300 ezer villanásra elegendő!

A gép erősségének beállításánál nem mindegy, milyen erősre állítod. Javasolt alacsony erősségtől haladni a magasabb fokozat felé, így kitapasztalhatod, NEKED milyen erősségre van szükséged, ezáltal elkerülheted a megégést vagy az egyéb kellemetlenségeket is.

Na de térjünk is rá a használatára!

Néhány szabályt fontos betartani ahhoz, hogy ne legyen hiábavaló az a sok, kezelésre szánt idő:

 • Az IPL szőrtelenítő gép használata előtt 4 hétig nem lehet gyantázni vagy epilálni! A kezelések között is csak borotva vagy szőrtelenítő krém használható, vagyis olyan szőrtelenítő módszerek, amelyek nem távolítják el a teljes szőrszálat a szőrtüszőből!
 • A kezelés előtt 24 órával érdemes leborotválni a kezelendő felületet!
 • Lebarnult testen nem alkalmazható, mert ilyenkor bőrünk sokkal érzékenyebb, mivel irritált állapotban van, és az IPL használata csak tovább irritálja a felületet! Utána sem lehet napozni vagy szoláriumba menni, és napra is csak a kezelés végét követően 3-4 nappal lehet kimenni, nagyon magas, 40-50 faktoros naptej használatával!
 • 1. fázis: 6-12 hét, kezdeti kezelés: Az elején addig 2 hetente érdemes használni a készüléket, amíg látványos eredménye nem lesz. Ehhez általában 4-6 kezelés szükséges.
 • 2. fázis: 12 hetes ráadás kezelés: Hogy az eredmény évekig kitartson, az első fázist követően használd 3-4 hetente, amíg teljesen ki nem kopik a szőr.
 • 3. fázis: Szintentartó kezelés: Ezt követően már csak szintentartás végett elég 3-6 havonta végig villantani egyszer a felületet.
 • 3-4 kezelés (6-8 hét) után már látható a pozitív hatása, 4-6 kezelés után a teljes szőr 70-80%-a kikopik. Ha nincs eredmény ezután sem, akkor válassz magasabb fokozatot és egymás után 3x haladj végig egy felületen. Fontos! Ne használd az IPL szőrtelenítő gépet gyakrabban, mint 2 hét, ugyanis ezzel nem a hatékonyságát fogod fokozni, csak növeled a bőrirritáció veszélyét és a gépben lévő villanásokat is feleslegesen használod fel.
 • A kezelendő felületről el kell távolítani mindenféle kozmetikumot,a kezelés után hűsítő gél használata javasolt!
 • Használat közben ne nézz bele a fénybe, ha arcon végzed a kezelést, akkor használd a csomagban lévő védőszemüveget!
 • TILOS víz közelében használni, ha víz éri, RÖGTÖN ki kell kapcsolni a készüléket!
 • A kezelés befejezése követően hidratáld bőrödet, akár egy vizes törölközővel való, óvatos törölgetés is kiváló megoldás!

   

  Én még a nyári szezon előtt beszereztem és elkezdtem használni azért, hogy legközelebb csak nyár végén kelljen újra elővennem ezt a kis gépet! Fájdalommentesen és tartósan szőrtelen maradtam egész nyárra. Úgy örültem, hogy nem kell a gyantához és az epilátorhoz sem nyúlnom!

   

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam a CLOI-ra, mert egy gyors, tartós, és fájdalommentes megoldás, amit otthon, akár egy pohár bor mellett is kényelmesen elvégezhetek. Nekem kincset ér, hogy nincs napi szintű macerás borotválkozás, epilálás és gyantázás. Akár hosszú hónapokig selymes és szőrtelen maradhatok erőfeszítések nélkül!”