Gyakori kérdések és válaszok

1. Hány alkalomra van szükség, hogy a CLOI IPL lézeres szőrtelenítéssel látható eredményt érhessek el?

Már látható eredményeket tudsz te is elérni, ha 4-6 alkalommal használod két hetente. A tapasztalatok szerint már a visszanövő szőr akár 92%-a is kikophat a 4. alkalom után! 4-6 alkalom után, a teljes szőr 70-80% fog kikopni.

FONTOS MEGJEGYZÉS!
Ne használd az IPL szőrtelenítő gépedet gyakrabban, mint 2 hét, ugyanis ezzel nem a hatékonyságát fogod fokozni, csak növeled a bőrirritáció veszélyét és a gépben lévő villanásokat is feleslegesen használod fel.

2. Meddig kell használnom a CLOI IPL szőrtelenítőt, hogy hosszantartó eredményt érhessek el?

1. fázis: 6-12 hétig tartó kezdeti kezelés

Érdemes a készüléket addig két hetente használnod, amíg nem érsz el látványos eredményeket. Ez azt jelenti, hogy a szőrzeted 70-90%-kal ritkább, mint az IPL szőrtelenítés előtt. A tapasztalatok szerint 4-6 kezelés szükséges ehhez két hetente.

2. fázis: 12 hétig tartó ráadás kezelés

Az évekig tartó szőrtelenség eléréséhez azonban az 1. fázist követően még több kezelésre van szükség. Érdemes ezután a CLOI IPL szőrtelenítőt 3-4 hetente használni egészen addig, míg a szőrszálak teljesen kikopnak.

3. fázis: szintentartó kezelés

Ahhoz, hogy ezt a szőrtelen állapotot fenntartsuk, elég már csak 3-6 havonta a CLOI IPL szőrtelenítő gépet egyszer használni. 

Ha eljutsz idáig, akkor van egy remek hírem számodra!

Végérvényesen megszabadultál a szőrtelenítés folyamatos macerájától. Nincs szükséged borotvára gyantára, nem kell hadakoznod a benőtt szőrökkel, a vágási sérülésekkel, nincs szükséged gyantára és a vele járó fájdalmakra sem!

3. Mennyi ideig leszek tartósan szőrtelen?

Az egy éves kezelés végeztével tartós szőrmentességet kapunk 3-5 évre. Amennyiben az egy éves kezelés után félévente egyszer tartunk egy ismétlő villantást, ezt az időtartamot kitolhatjuk 5-7 évre.

4. Van-e bármiféle káros hatása a CLOI IPL szőrtelenítőnek?

A készülék villanófénye nem károsítja a környező szöveteket, sejteket. Kizárólag a szőr melanin tartalmában nyelődik el, mely levezeti a szőrtüszőhöz a hőenergiát. Ráadásul a villanás közben keletkező bőrt érő meleg gyulladáscsökkentő hatással is bír. Így tehát a fény nincs káros hatással sem bőrünkre, sem a szövetekre.

5. Milyen szőr és bőrszín kombináció a legjobb a hatékonyság szempontjából?

Mivel az IPL fény a szőr melanin tartalmában nyelődik el, és így jut le a szőrtüszőhöz, így minél sötétebb színű a szőr, és világosabb színű a bőr annál hatékonyabb lesz a kezelés.

6. Milyen szőrtelenítési módot alkalmazhatok a kezelések között?

Az kezelési időtartam alatt, kizárólag olyan szőrtelenítő módszert szabad alkalmaznod mely használatával nem távolítod el a szőrtüszőből a szőrt.

Így az epilátor és a csipesz használata nem ajánlott, ha szeretnéd, hogy a kezelés hatékony legyen! Amennyiben nincs szőrszál a fény sem képes lejutni a megfelelő helyre, ezért a szőrnek mindenképpen bent kell maradnia.

Borotva, szőrtelenítő krém megengedett, mert ezek alkalmazásával a szőr bent marad, így a kezelés is hatékony lesz. A legjobb, ha az IPL szőrtelenítés előtt 24 órával leborotválod a kezelni kívánt területet.

7. Rávillanthatok-e az anyajegyekre/szeplőkre/pigment foltokra?

Az olyan anyajegyekre, amelyek nem állnak ki a bőrből rávillanthatsz. Amely kiáll a bőrből, azt le kell fedni fehér gézlappal, vagy lesatírozni fehér szemceruzával és ezután is csak körbe villantani szabad.

A letakaráshoz kizárólag fehér színű anyagot alkalmazz, melynek nincs színtartalma, így nem nyeli el a fényt.

A szeplőkre és a pigment foltokra rá lehet villantani, azonban halványíthatja, esetenként eltűntetheti őket.

8. Kell-e védőszemüveget viselnem miközben szőrtelenítesz?

Nem szükséges védőszemüveg használata. Ugyanakkor ajánlott kerülni a közvetlen, direkt szemkontaktust villanáskor.

TIPP: Ha érzékenyebb a szemed, akkor nyugodtan használj otthon napszemüveget.

9. Mennyi időt vesz igénybe a CLOI IPL szőrtelenítő gép használata?

A CLOI rendkívül gyors használatot biztosít számodra. Egy használat általában pár perc! 

Például bajuszra, pajeszra, hónaljra területenként 1 perc szükséges, bikinivonalra, alkarra 4-5 perc, még egy teljes láb szőrtelenítése is maximum 15-20 percet vesz igénybe!

Természetesen, minél inkább belejössz a használatába, annál kevesebb idő szükséges.

10. Melyik területekre használhatom a CLOI IPL szőrtelenítőt?

A készülékek eltérőek lehetnek, így mindegyik gép esetében meg van határozva, hogy mely területeket kezelhetjük le. Azonban CLOI IPL technológiával lekezelhetjük a test bármely részét: arc, hónalj, láb, karok, bikini vonal. Intim terület esetében a nyálkahártyás területeket nem kezelhetjük, az ezen kívül eső területeket igen.

11. Mire érdemes odafigyelni IPL szőrtelenítő kezelések előtt?

A CLOI Silkify IPL szőrtelenítő gép használata esetén borotváld le a bőrfelületet kb. 24 órával azelőtt ott, ahol a gépet használod.

FONTOS MEGJEGYZÉS!
A kezelt szőrszál ne legyen 3 mm-nél hosszabb. Ellenkező esetben a fényenergia a hosszú szőrszál külső részén hasznosul, így a szőrszál a felszínen elég, és az energia nem jut le a szőrtüszőig. A legideálisabb, ha a kezelést megelőző 24 órában borotválkozol.

Közvetlenül kezelés előtt is leborotválhatod a területet, azonban a borotva okozta felszíni hámsérülések és a kezelés okozta hő együttesen irritációt okozhat.
Továbbá a kezelt terület legyen teljesen tiszta, olajoktól, testápolótól mentes.

12. Szabad-e napoznom, illetve szoláriumba járnom a kezelések időtartama alatt?

A teljes egy éves kezelés alatt nem szabad rávillantani a lebarnult bőrre. Az ok egyszerű, amennyiben lebarnult bőrödre használnád a CLOI IPL szőrtelenítőt, a bőröd nyelné el a fényt, mivel az sötétebb ilyenkor, mint a szőr, így megégetheted magadat vele.

Ezért amennyiben napozni szeretnél, napozás előtt egy hónappal hagyd abba a kezelést, napozás után pedig várd meg, amíg visszafakul az eredeti bőrszínére.

13. Használhatok-e dezodort hónalj szőrtelenítés után?

Közvetlenül a kezelés után a dezodor használata irritációt okozhat. Javasoljuk, hogy várjál pár órát, amíg a bőr teljesen megnyugszik, ezután már teljes biztonsággal használhatod dezodort.

14. Terhesen is használhatom a készüléket?

Semmilyen elektro-kozmetikai készülék használatát nem javasoljuk terhes nők számára. Csak saját felelősségre alkalmazzák terhes nők, illetve kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

15. Miért nem alkalmazható 18 éven aluliaknál a készülék?

Semmilyen elektro-kozmetikai készüléknek nem ajánlott a használata 18 éven aluliak esetében. 18 éves korig még rengeteg hormonváltozás zajlik le a szervezetben, így nem garantált a kezelés hatékonysága. Amennyiben mégis sikerülne eredményeket elérni a szőrtelenítésben, az nem lesz olyan hosszantartó, hamarabb visszanőhet a nem kívánt szőr.

16. Férfiak is használhatják-e a CLOI IPL szőrtelenítőt?

Természetesen férfiak is használhatják a készüléket. Azonban számukra több kezelés szükséges, hiszen erősebb a szőrzetük és a tesztoszteron termelődés is hatással lehet a kezelések időtartamára. Hatékony náluk is az IPL-es technológia, csupán többször kell kezelni a szőrteleníteni kívánt területet, mint nők esetében.

17. Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek ugyanolyan hatásosak, mint az IPL szalonkezelések?

Az otthoni IPL szőrtelenítő készülékek teljesítménye valamivel gyengébb, mint a professzionális IPL szalongépeké.

Emiatt nem kell aggódnod! Ez semmiképpen nem azt jelenti, hogy nem olyan eredményesek, mint a szalonkezelések. Ez az jelenti, hogy az évekig tartó szőrtelenség eléréséhez általában több kezelés szükséges.

Cserébe a CLOI IPL szőrtelenítő gépet a saját idő beosztásod szerint használhatod. Nem kell alkalmazkodnod senkihez és ráadásul otthon is elvégezhető a kezelés rövid idő alatt. Kis, kompakt kialakítása miatt a bőröndbe is elfér, egy utazás során.

A folyamatos szaloni kezelések költsége is jóval magasabb, mint a CLOI ára. Az sem elhanyagolható, hogy a szalonban a szőrtelenség fenntartásáért is fizetned kell életed végéig, viszont a CLOI-val nem kell ilyen költségekkel számolnod.

18. Szükség van-e egyáltalán csereizzókra? Vagy merülhet-e fel bármilyen extra költség?

Nincsenek extra költségek! A legnagyobb kérdés vásárlóim fejében, mindig az izzó szokott lenni. A CLOI IPL szőrtelenítő géppel 300.000 villanás adható le.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy átlagos nő testének a szőrtelenítéséhez 1000-1500 villanás szükséges, vagyis a készülékkel leadható 300.000 villanás hosszú évekre, megszabadít a nemkívánt szőrtől!

19. Mi a különbség az IPL szőrtelenítő gépek és a HPL szőrtelenítő gépek között?

IPL technológia: 80-100%-os szőrzetcsökkenést eredményez, a hatékonysága a szőr színétől függ. Gyors szőrtelenítést tesz lehetővé, nem kell folyamatosan használni, egy kezeléssorozat után csak fenntartó kezelések szükségesek. Az egyik legnépszerűbb szőrtelenítő eljárás. Kozmetikai szalonban és otthoni gépben is használatos.

HPL technológia (olykor ez is IPL néven fut): csak 50-70%-os szőrzetcsökkenést eredményez. HPL gépekben az IPL technológiát rádiófrekvenciával kombinálják, mely a szőrtelenítés hatékonyságát nem erősíti, így a valódi szőrtelenítő hatású IPL intenzitása kisebb. A HPL csak otthoni gépben használatos, a szőrtelenítéssel nem kopnak ki évekre a szőrszálak, mint az IPL esetén, sok esetben folyamatos használatot írnak elő.